vacature werkbegeleider m/v

Voor een stichting, die zich bezig houdt met het kweken van zeldzame tropische planten zijn wij op zoek naar een WERKBEGELEIDER (m/v) voor maximaal 16 uur per week.

De stichting is gevestigd tussen Nijmegen en Arnhem en heeft naast het kweken van (zeldzame tropische) planten als tweede doel een veilige werkplek creëren voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De doelgroep die binnen de stichting begeleid wordt, heeft verschillende achtergronden. Zo is er een groep medewerkers die werkt vanuit een traject voor activering gericht op terugkeer naar de reguliere arbeidsmarkt. Daarnaast is er een groep werkzaam vanuit arbeidsmatige dagbesteding. Er worden stagiaires vanuit mbo groen en vanuit het bijzonder onderwijs begeleid. Verder is er ondersteuning vanuit een aantal vrijwilligers die meewerken in de kas.

De medewerkers worden individueel en persoonlijk begeleid. Alle werkzaamheden binnen de stichting kunnen aangepast worden aan het niveau van de medewerker. Zij worden begeleid door de trajectbegeleider in samenwerking met de werkbegeleiding. De werkbegeleider zorgt met de medewerkers voor de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast bevordert en stimuleert hij /zij de arbeidsintegratie van de medewerkers.                                      

.Functie inhoud:

 •             Voert de dagelijkse werkzaamheden samen met het team van de medewerkers uit.
 •             Stuurt aan en geeft begeleiding aan de medewerkers.
 •             Zorgt voor naleving van de veiligheidsprocedures en gebruik van materialen.
 •             Rapporteert regelmatig, zowel mondeling als schriftelijk, over de voortgang  
              van werkzaamheden en welzijn van de deelnemers aan de trajectbegeleider.
 •              Is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

 Wij zoeken:

 •             MBO werk- en denkniveau.
 •             Kennis van de doelgroep, door ervaring of stage.
 •             Sociale vaardigheden voor het motiveren, coachen en instrueren van medewerkers.
 •             Positieve instelling, verantwoordelijkheidsgevoel en flexibiliteit.
 •             Stressbestendigheid en zelfstandig kunnen werken.
 •             Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.

 Wat verwachten we van je?

Je hebt ervaring in het begeleiden van de doelgroep. Dit mag ook in een stage omgeving zijn.

Je ziet het als een uitdaging om mensen te begeleiden met een uiteenlopende achtergrond en begeleidingsbehoefte. Je hebt bij voorkeur een achtergrond op MBO niveau 3 of 4. Bv. SPW, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of opleiding tot Activiteitenbegeleider Natuur en Welzijn.

In alle omstandigheden weet je de rust te bewaren en behoud je overzicht op de werkvloer en wat zich daar afspeelt. Je bent duidelijk en concreet in je communicatie. Het lukt je om een goede balans te vinden tussen enerzijds het sociale aspect van je functie (mensen op een goede manier begeleiden) en anderzijds het op de juiste wijze invullen van de dagelijkse werkzaamheden. Je rapporteert aan de trajectbegeleider.

 Wat bieden wij:

 

Een afwisselende functie binnen een open, niet-commerciële organisatie met een dynamische, mensgerichte manier van werken en met elkaar omgaan.

sollicitate:

salaris indicatie: € 2100 bruto, gebaseerd op 38 uur per week

sollicitatie: schriftelijk of per email, we verwachten een CV en een goede sollicitatiebrief, waarom behoor je thuis in ons team?

sollicitatie richten aan: Dhr. Frank Süpplie, per email epric.foundation@gmail.com
schriftelijk Stichting Epric, tav Frank Supplie, Nieuwediep 9a, 6851 GB Huissen.
Uiterlijke reactietijd 30-5-2019